• info@braprofilprodukter.com
  • 08-704 21 22
  • braprofilprodukter

Vi hjälper dig!

Bra Profilprodukter har sedan starten hjälpt mängder av företag med valet av profilprodukter.
Hos oss har du alltid en personlig kontakt, som hjälper dig att hitta rätt i vårt sortiment.
Personlig service och snabba leveranser är vårt motto.


Så tveka inte att kontakta oss, maila eller ring på 08-704 21 22

Profilprodukter för en ökad försäljning

Profilprodukter används i dag av nästan alla företag i varje fall någon form. Att förknippa sitt varumärke med en stark produkt är en väldigt effektivt marknadsföring. Allt från enklare kampanjprodukter till dyrare företagsgåvor fungerar utmärkt. Profilprodukter med tryck har en nästan osannolik förmåga att attrahera nya kunder. Att öka varumärkeskännedomen är ett viktigt steg i marknadsföringsledet. Här nedan kommer några konkreta exempel på att profilprodukter faktiskt fungerar.

Gratis är gott

Gratis måste vara det starkaste ordet inom marknadsföring. Allt som är gratis väcker uppmärksamhet. Det spelar ingen roll vilka profilprodukter vi pratar om pennort-shirtnyckelringar eller profilvatten. Att dela ut en uppskattad produkt på mässan eller eventet är något man verkligen kommer ihåg. När någon får en gåva väcker man en känsla av positiv energi, vilket gör att den personen i fråga är mycket mer benägen att lyssna på vad du har att säga. Testa det funkar verkligen.

Man måste ge, för att få

Att ge en gåva är en vänlig gest och det är mänskligt att man som mottagare vill återgälda denna vänlighet. Ditt företag kommer helt enkelt att premieras framför andra företag som inte visat samma givmildhet. Det finns faktiskt studier som visat det är så människan fungerar. Så att satsa på profilprodukter är en mycket klok investering som över tid stärker ditt varumärke.

Reklamprodukter med lång livslängd

En typisk profilprodukt går under begreppet marknadsföring med lång livslängd. Om man jämför med TV-reklam, radioreklam, direktutskick som varar ett par veckor, för att sedan falla i glömska, så har en typisk produkt av detta slag, betydligt mycket längre livslängd. Reklam med lång livslängd är något man använder och har nytta av, reklampennan på skrivbordet, resväskan på utlandssemestern eller nyckelringen på nyckelknippan. Alla finns de kvar för att månad efter månad exponera ditt företag.

Optimal exponering

Bra Profilprodukter erbjuder 1000-tals produkter med tryck. Många ger en enorm exponering. Reklampennor t ex har en närmast chockerande förmåga att byta ägare, vilket naturligtvis är väldigt bra för dig! Resväskan med din logo syns väldigt bra på rullbandet, där det inte finns så mycket annat än din väska att titta på. En snygg piké tröja är en fantastiskt bra reklampelare som under sin livslängd når 1000- tals potentiella kunder. Profilkläder är produkt med lång livslängd och ett av de absolut bästa sätten att effektivt  stärka varumärket.

Bra Profilprodukter - vi har något för alla

Du kan i princip hitta alla typer av profilprodukter hos oss. Det är lätt att surfa runt på hemsidan och söka bland alla produkter. Du kanske letar efter resväskor, då har du definitivt kommit rätt. Vår storsäljare Set - Resväskor Köpenhamn kanske passar även dig. Vi har även datorväskorryggsäckar och tygkassar & fritidsväskor, naturligtvis alla med eget tryck. Väskor är generellt en mycket effektiv yta att placera sin logo på. Vem har inte stått vid rullbandet och väntat på sin väska? Alla tittar på ditt varumärke, kan det bli bättre?

Inkörsporten för att marknadsföra sig med profilprodukter är för många, pennor med eget tryck. Vi har ett brett sortiment av olika pennor. Allt från exklusiva pennor till kulspetspennor och olika typer av träpennor. Behöver du produkter för att stärka ditt varumärke på mässan eller eventet så har vi en kategori som heter just Mässa & Event. I denna kategorin finner du en mängd smarta profilprodukter, bl a ballongermässgodisvattennyckelbandsilikon armband och roll-up. Ett bra intryck vid mässmontern eller eventet skapar naturligtvis en massa nya affärsmöjligheter.

Marknadsföring med lång livslängd

En av de största fördelarna med att marknadsföra sig genom profilprodukter är att dom ofta har en väldigt lång livslängd. Tänk er själva hur länge ett paraply, en isskrapa, en penna, en resväska, ett usb-minne finns kvar, då förstår man ganska enkelt att man får väldigt mycket för pengarna. Miljövänliga ekologiska tygkassar med eget tryck, är en produkt som verkligen ligger i tiden och är på stark mycket frammarsch. Vi har säsongsprodukter som täcker i princip hela året. Påskägg till påsk, badboll och strandparasoll etc till sommaren, fotbollar med eget tryck inför Fotbolls-EM och mängder av julprodukter, allt från delikatesslådor till alla sorters julgodis.

Sortiment

Trots vårt stora sortiment så är produkterna utvalda med stor omsorg, allt för att vi ska kunna garantera en leverans med bra varor. Vi har många års erfarenhet och vet vad som fungerar inom profilkläders och produktmedia. Kontakta oss redan idag, så hjälper vi dig ta fram den egen kollektion av effektiva profilprodukter. Välj bland smarta giveawys och utvalda present och reklamartiklar för din kampanj, kickoff, kundevent etc. Artiklarna är speciellt framtagna för att skapa ett mervärde och ge ert budskap bästa möjliga exponering. När ni handlar hos oss får ni alltid en egen personlig kontakt, som guidar dig genom din beställning, hela vägen från första fråga till färdig produkt. Digitala korrektur för ert godkännande ingår utan extra kostnad. Vi vill att ni ska känna er 100% trygga när ni handlar hos oss.

Hur står sig giveaways?

Produktmedia är en av de större medierna och står för 8% av hela "reklamkakan", att jämföras med t ex TV-reklam som hamnar på 9 %, reklam idagspress på 10 % och internetmarknadsföring på 12 %. Varför står sig då profilprodukter så starkt, trots en digital revolution, som på några år kom och tog över en stor del av marknaden, och ett samhälle som utför allt mer av sina sysslor och köp digitalt? 

Exponeringstid

Som vissa kanske har räknat ut handlar det om exponeringstiden. En väl utvald profilprodukt som håller hög kvalité kommer under mycket lång tid sprida varumärket. En hoodie med tryck får t ex hela 5125 st exponeringar i genomsnitt under sin livslängd. Detta är en extrem exponering med tanke på kostnaden som brukar ligga på ca 150 kr. Detta utöver att den ger användaren mycket glädje. Profilprodukter kan till skillnad från reklam som endast är visuell, så som TV och internet, skapa både en känsla och stor praktisk nytta. Detta gör att man skapar en ännu starkare anknytning till  sitt företag, hos mottagaren och användaren.

En kostnadseffektiv form av marknadsföring

Det har visat sig att, profilera sig via olika produkter, är en kostnadseffektiv form av marknadsföring, i jämförelse med t ex TV, magasin och nyhetstidningar. Pris per exponering: TV Reklam 0,15 kr, Magasin 0,15 kr, Nyhetstidningar 0,06 kr och Profilprodukter 0,05 kr. Profilprodukter slår alltså kostnadseffektiveteten i många av de stora, klassiska marknadsföringsmetoderna. En kombination är alltid bäst, för att skapa en stor spridning med digitala annonser, TV, Radio, Magasin, för att sedan förankra varumärket via olika produkter. Detta ger den absolut bästa genomslagskraften. Samtidigt kan företag med mindre resurser att lägga på PR, med gott samvete handla profilprodukter, med vetskapen om att det är en av de mest effektiva marknadsföringsmetoderna. Ofta innebär det inte heller stora initiala kostnader, vilket övriga marknadsföringsmetoder ofta gör.

Ett vinnande koncept

Ett vinnande koncept när det gäller profilprodukter är att försöka skapa en hel kollektion, att dela ut som ett giveaway set. Bra Profilprodukter har många års erfarenhet av att skapa effektiva och roliga set. Att skapa ett sommarset för anställda och kunder, eller ett set för speciella events för kunder, är ett effektivt sätt att stärka varumärket. Naturligtvis blir effekten större om man får ett helt set med genomtänkta produkter. När ni analyserat mottagaren och valt ut den produktkategori ni vill satsa på, börjar det roliga, nämligen att välja en specifik modell. Vi har 1000-tals modeller att välja mellan just för att vi vet att smaken är olika. Alla har olika stil och olika prisnivåer att förhålla sig till. Det är viktigt att tänka på helheten när man väljer produkter i en kollektion, så man inte väljer produkter som inte passar ihop, det skapar ett diffust intryck. Det är en bra idé att utgå från sin grafiska profil, då kan man vara säker på att kollektionen följer en röd tråd.

Design

När man väl har valt ut de profilprodukter man vill satsa på, är det dags att designa tryck, bestämma placering av logo samt avgöra vilket budskap man vill förmedla till kunderna. Beroende på vilka produkter man har valt så finns det olika möjligheter. Vill man ha stora tryck, där mycket information kan få plats, är exempelvis paraplyer, profilkäder eller tygpåsar ett bra val. På mindre produkter, där tryckytan är begränsad, är det smart att satsa på enklare och tydligare tryck. Effektivt är att använda endast logo, korta slogans eller webbsideadress. Storleken och typen av tryck beror också på vilken grafisk profil man vill hålla. Kanske är mer diskreta logos och budskap rätt för er och era mottagare. För att få en bra bild av hur kollektionen kommer att se ut redan innan produktionen, tar Bra Profilprodukter fram digitala bildskisser där ni får lämna feedback. Detta gör kollektionen blir som man tänkt sig vilket kan vara skönt att veta innan produktion.